Vadehavet på egen hånd

Udstillinger, skilte, turfoldere og mobil applikationer kan hjælpe dig med at finde rundt i og nær Nationalpark Vadehavet.

Langs Vadehavets kyst finder du talrige udstillinger der giver indsigt i områdets særlige natur og kulturhistorie. Vadehavet giver dig derfor rig mulighed for både at gå på museum, i et oplevelsescenter, et naturcenter eller i en af de mindre ubemandede udstillinger.  

Udstillingerne er en slags "hot spots" for oplevelser og viden, men der findes naturligvis også masser af vandreruter, cykelruter, udsigtssteder, udflugtsmål og interessante punkter i landskabet og i byerne, hvis du vil ud på tur.

Der er kort sagt, ingen undskyldning for at blive hjemme.

Hvis du vælger at begive dig ud på vaderne på egen hånd, så vær opmærksom på tidevand, da tør havbund hurtigt kan oversvømmes. Selv erfarne Vadehavsboere kan overraskes af havgus eller hastigt stigende tidevand.  Vil man på opdagelse på vaderne - og det er der store oplevelser i - bør man medbringe kompas eller gps, men ikke før man rådført sig med en lokal tidevandsprognose. En ekstra sikkerhed er, at begive sig ud i ved ebbe, hvor vandet er faldende.

På opdagelse i Nationalpark Vadehavet

  

På vandretur i Vadehavet

  

Vis Vandreture i Vadehavet på et større kort
Tjek tidevandet før turen!

Tjek tidevandet før turen!

Vestkystruten

Vestkystruten

Besøg Visit Sydvestjylland.com og bliv inspireret

Besøg Visit Sydvestjylland.com og bliv inspireret

Besøg Nationalpark Vadehavets hjemmeside

Besøg Nationalpark Vadehavets hjemmeside

 
SocialMedia