Oplev Vadehavet

Vadehavet er en oplevelse der venter på dig hele året, hvad enten du er til natur, kulturhistorie eller en blanding af begge.

Hvis du ønsker det, tilbyder de fleste af formidlingsinstitutionerne at tage dig i hånden, og føre dig med ud i Vadehavets landskab på arrangerede ture. Det meste af året tilbydes der bl.a. byvandringer og bunkersture, men hver årstid giver også særlige muligheder i Vadehavet, fx Sort Sol om foråret og efteråret, indsamling af østers om vinteren og sommerens vadeture.

Vadehavets formidlingsinstitutioner tilbyder et væld af aktiviteter - på øerne Rømø, Mandø og Fanø i vest, fra Tønder og Højer i Syd, over Ribe og Esbjerg i midten, til Varde og Blåvand i nord.

Oplev Vadehavet med guide og naturvejleder

Oplev Vadehavet med guide og naturvejleder

Oplev Vadehavet på egen hånd

Oplev Vadehavet på egen hånd

Hvis du vil opleve Vadehavets natur og kulturhistorie indendørs, men på egen hånd, er museernes og naturcentrenes udstillinger et godt sted at starte. Her kan du få indsigt i alt fra stormflod, marskens dannelse og trækfugle til vikinger, møller, hvalfangst, søfart og bunkers.

 

Du skal selvfølgelig også begive dig ud i landskabet og få syn for sagen. Der er talrige udflugtsmål ved Vadehavet og mange er velbeskrevne i foldere, på skilte, som applikationer til Smartphones og på hjemmesider.

Undervisning om Vadehavet

Undervisning om Vadehavet

Hvornår er det nu lige det er ...

Hvornår er det nu lige det er ...

Hvis du er lærer og skal på lejrskole nær Vadehavet, er nationalparkens og formidlernes undervisningstilbud Mit Vadehav et godt sted at starte som forberedelse til turen.

 
SocialMedia